Gisteren (15 november) stond ik ineens aan de andere kant van de camera in het Eilanden-Nieuws. In de agrarische bijlage vind je het stuk 'Vrouw op de boerderij'.

Vrijwilligers gevraagd

KOM JE ONS HELPEN?

Het weideseizoen zit er weer op. De mooie lange zomer komt ten einde. Wij gaan de koeien, kalfjes en stieren weer naar huis halen. Tenminste, we gaan het proberen! Hopelijk regent het een beetje, want dan willen ze wèl meewerken. Nadeel is wel, dat we zelf nat worden.

Dus .... zie jij het als een ultieme ervaring, om in de stromende regen (geen idee wat de weersverwachtingen zijn), de kudde naar de veewagen te begeleiden, lekker modderworstelen in het drassige land, door een prachtig natuurgebied lopen waar geen mens ooit mag komen?

Meld je snel aan.

Tussendoor zorgen wij voor koffie/thee met koek of warme chocomelk met slagroom. En voor tussen de middag zetten we een lunch klaar.

Kledingtip: laarzen en eventueel schone broek.

Wanneer: zaterdag 15 oktober 2022
Tijdstip: 8.00 uur
Verzamelen: Westdijk 10, Dirksland

Eindelijk wordt onze voorraad beefburgers weer aangevuld. En dat gaan we vieren met een BEEFBURGERPARTY. 
Op donderdag 29 september, vanaf 18.00 uur, bakken wij ze bruin. Onze heerlijke beefburgers worden gebakken voor een broodje beefburger speciaal (uien, mayo en curry). Dus laat donderdag de potten en pannen in de kast staan en kom genieten van een heerlijk  vers gebakken beefburger op een broodje voor slechts € 3,50.
Wij verkopen deze avond ook weer verse beefburgers. En natuurlijk ook de XL burgers. Verder nog saucijzen, gehakt per 500 gram, tartaar, haasbiefstuk, kogelbiefstuk, hollands biefstuk en meer.
Betaling contant of via betaalverzoek/QR-code
#supportyourlocalfarmer #broodjebeefburger #flakkeesrundvlees #bbq #charolais #kooprechtstreeksbijdeboer

Eindelijk wordt onze voorraad beefburgers weer aangevuld. En dat gaan we vieren met een BEEFBURGERPARTY.
Op donderdag 29 september, vanaf 18.00 uur, bakken wij ze bruin. Onze heerlijke beefburgers worden gebakken voor een broodje beefburger speciaal (uien, mayo en curry). Dus laat donderdag de potten en pannen in de kast staan en kom genieten van een heerlijk vers gebakken beefburger op een broodje voor slechts € 3,50.
Wij verkopen deze avond ook weer verse beefburgers. En natuurlijk ook de XL burgers. Verder nog saucijzen, gehakt per 500 gram, tartaar, haasbiefstuk, kogelbiefstuk, hollands biefstuk en meer.
Betaling contant of via betaalverzoek/QR-code
#supportyourlocalfarmer #broodjebeefburger #flakkeesrundvlees #bbq #charolais #kooprechtstreeksbijdeboer

Ambachtelijk gemaakte runderbouillon op voorraad.

Grote pot € 5,00

Kleine pot € 2,50 (zonder vlees, dus ideaal voor o.a. sausje en stoven.)

En er is nog 1 pulled beef pakket incl. 1 kilo riblappen voor € 22,50.

Wat ik aan het doen ben? Een jaarlijks bijna onmogelijke werkje. Uit de vele gemaakte foto's, slechts 13 foto's kiezen voor de kalender van 2023.

Je kan de enige echte koeienkalender 2023 al reserveren. De kalenders zijn A4-formaat en kosten € 10,00 per stuk.

Versturen is ook mogelijk, dit kost 4,25 euro.

Oeee lekker

We hebben er even op moeten wachten, maar vanmiddag kon ik het eindelijk ophalen.

ROOKVLEES

Wil je ook een pakje rookvlees of wat anders lekkers? Kom morgen (vrijdag 5 augustus) gerust even langs. Ik ben er tussen 10.00 en 20.00 uur.

Ben je al geabonneerd op onze nieuwsbrief?

Met informatie wanneer er weer pakketten zijn? Of extra verkoopdagen of andere leuke acties? Nieuwtjes over de koeien en een lekker recept? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Geef je op via onderstaande link. En mis nooit meer een belangrijke datum.

Met in de nieuwsbrief van 28 juli, extra item: kopen bij de boer. Diverse sites.

Omdat kopen bij de boer heel gewoon moet zijn.

Yes, wij staan nu ook op @zoekdeboer. Dé inspiratiepagina voor het boerenleven met leuke uitjes, vakanties, vergader- en feestlocaties bij de boer en de mooiste boerderijwinkels met heerlijke streekproducten. Kijk maar eens op https://zoekdeboer.nl/ Onze boerderijlocatie kun je vinden op https://zoekdeboer.nl/boerderij/de-beestenboel-van-verweij/

Nu de kerst in de soep dreigt te vallen, hebben wij de juiste ingrediënten voor een heerlijk soepje.

Voor een runderbouillon verkopen wij schenkel, mergpijp en poulet/soepvlees. Een perfecte basis voor soepen, sauzen en jus.

Tip: Maak een flinke pan runderbouillon en vries het in. Doe de bouillon in bakjes of maak gebruik van ijsklontzakjes, ideaal als smaakmaker voor je sausje of jus.

SPECIALE AKTIE voor iedereen die:

- te weinig vriesruimte heeft

- het teveel vlees vindt in 1 keer

- niet weet wat je met alle soorten kunt doen

- een kleine portemonnee heeft

OF

- gewoon ons vlees eens wil proberen!!

Speciaal hiervoor gaan wij 2 vleespakketten los verkopen. Verpakkingen zijn gevacuümeerd, gelabeld en geprijsd. Uiteraard geldt hiervoor niet de pakketprijs.

Geen pin aanwezig.

Verkoop van het verse vlees is donderdag 3 december van 19.00 tot 20.00 uur. Vanaf vrijdag 4 december verkopen wij ons rundvlees vanuit de vriezer en op afspraak.

OP = OP

He-le-maal blij! Ze moesten er even op wachten, maar de mannen kunnen nu volop gaan genieten van hun

He-le-maal blij! Ze moesten er even op wachten, maar de mannen kunnen nu volop gaan genieten van hun "mannen-speelgoed".
Ik wens ze dan ook, vele werkzame uren toe.

STOER HOUTHAKKERS PAKKET
Bestaande uit 3 beefburgers XL met een mes op een robuuste boomschijf gespietst.
Prijs € 10,50
BBQ GRILLPAKKET
Bestaande uit 10 beefburgers en 6 biefstuksaté spiesjes in diverse smaken. Leuk samengepakt op een grillschaal met bbq-bestek-set.
Prijs € 24,50
PLANK DE LUXE PAKKET
Bestaande uit pakje rookvlees, 2 tartaartje, 2 runderschnitzels en 2 haasbiefstukken. Luxe vleessoorten op een beukenhouten plank.
Prijs € 31,00

Kalender 2020

Joepie!!! De bestelde kalenders zijn binnen. Mooi op tijd voor alle feestelijkheden.
Een ieder die een bestelling heeft gedaan, heeft een berichtje gehad. Zo niet? Dan hoor ik het graag.

Wegafsluiting Klinkerlandseweg

11 oktober 2019
Morgen, zaterdag 12 oktober, gaan wij de koeien weer naar binnenhalen.
De koeien in het Paardegat, zullen met de tractor en veewagen naar de stal worden gebracht. Tijdens het laden, wat enkele keren nodig is, staat de tractor op de Klinkerlandseweg en sluit deze volledig af. Hierdoor is dan ook tijdelijk geen verkeer mogelijk.
Wij hopen op uw begrip en zullen er alles aan doen, om de weg zo snel mogelijk weer vrij te maken, zodat u uw reis weer kunt vervolgen.

Hachee

25 september 2019
Heerlijk om met dit weer een pannetje draadjesvlees te maken. En is er nog wat over voor de volgende dag, maar te weinig voor iedereen, gooi dan de pan vol met gesneden uien. En laat dat ook even pruttelen. Want van het heerlijk uit elkaar gevallen vlees en gekruide jus, kan je lekkere hachee maken. Lekker met gekookte aardappels, witte rijst of bij de friet.
Laat de herfst(recepten) maar komen.

Heb jij ook een heerlijk recept of tip, die je met ons zou willen delen, schrijf het in de reactie.

Erol

10 april 2019
En we plukken rustig de jongensboom verder leeg. Gisteravond is Mien bevallen van een stiertje. Hij heeft de naam Erol gekregen.

Goliath en Jackson naar de dames

23 maart 2019
De lente in stal Verweij is begonnen.
Voor Nero was de lente al begonnen, maar voor de andere stieren nog niet.
Na de nodige beesten te hebben verhuisd, verplaatst, opnieuw gerangschikt, .... was het zover. Hedenmiddag werd heerser van de stal, stier Goliath, weer herenigd met zijn dames. Hoewel het groepje nog niet zo groot is, mag hij weer aan het werk. En zoals we Goliath kennen, liep hij rustig naar de dames. Hij liet zich niet gek maken. Ook na het links en rechts te hebben gesnuffeld, deed hij geen vreugdedansje.
Ook onze andere dekstier, Jackson, kon zich weer verheugen op een gezellige tijd met zijn vrouwen. En bij Jackson was er direct meer actie in het hok. Jackson liet zijn eigen besnuffelen, maar snuffelde zelf ook. En we zagen hem zichtbaar genieten. Ook het clubje van Jackson is nog niet zo groot, maar hij kan vast aan de slag.
Dus mannen .... maak er een lange, mooie en vruchtbare zomer van. 😉

Nero

18 maart 2019
Onze pubers gaan een nieuwe fase in. Ze zullen hun wilde haren moeten gaan verliezen en zich richten op de toekomst.
Zowel door de pubers als de jaarlingen werd er aandachtig gekeken toen de veewagen de schuur in reed. Met het opengaan van de klep, zagen zij een hunk uit de wagen stappen. Deze hunk, gaat schuil onder de naam Nero. En wat een aandacht kreeg Nero. De pubers waren niet bij hem weg te slaan. Allemaal wilde ze hem van dichtbij zien. Hij werd gewoon in een hoek gedreven. Er werd gesnuffeld en op hem gesprongen. Nero zocht een uitgang, weg bij de joelende meiden. Hij rende door het hok met in zijn kielzog een kudde pubers. Ook buiten werd hij gevolgd en besprongen.
Eigenlijk had ik het wel met hem te doen. Sta maar eens je mannetje in een hok vol hormonen! Maar hij zal het wel gaan redden. Als de pubers maar een beetje voorzichtig zijn met hem. Want na vandaag is er nog een dag en nog 1 en nog 1 en .....

Ruiken, ruiken en nog eens ruiken.

24 febr. 2019
Het mak maken van de jaarlingen is nog niet zo eenvoudig.
De eerste periode in de schuur worden ze beschermd door moeder. Daarna het natuurgebied in met moeder. Eigenlijk ver weg van de bewoonde wereld. En als ze dan weer binnenkomen in de schuur, moeten ze het zonder hun moeder redden. Je kan dan zeggen, dat ze vanaf dat moment pas contact gaan krijgen met mensen.
Maar ze zijn nieuwsgierig. Als je bij het hek staat, komen ze ruiken. En als je dan je hand uitsteekt, springen ze achteruit. Inmiddels zijn er een paar wel héél nieuwsgierig. Een snel en klein aaitje over de neus gaat al lukken. Maar een spruitje uit de hand eten ..... Dat is nog net een stap te ver!

4 op 1 rij

7 febr. 2019
De stiertjes Elmo, Eppo, Edwin en meneer Ed lopen bij elkaar in 1 hok. Uiteraard samen met hun moeders. Voor een ieder van hun een mooi moment om te leren leven in een kleine kudde.
Er wordt gesnuffeld en gelikt. En ben je niet het juiste kalf bij de juiste moeder, dan laten ze dat ook wel weten. Ze kijken naar elkaar en leren van elkaar.
Tja, ... en als je dan Marit ziet liggen, klem tegen meneer Ed aan, dan is dat toch wel een smeltmoment. 😍 Marit gaat het wel leren. Ze wordt steeds beter in haar rol als moeder. Nu moet ze hem beschermen tussen de andere koeien.
Prachtig om zo de vorderingen van de moeders en hun kalfjes te zien.
Ik hou ervan!

Verjaardagscadeau, Eppo

28 jan. 2019
Hoera!!! Daar is hij dan.
Mijn verjaardagscadeau.
Mijn eigen Eppo.
Hij heeft mijn dag wel helemaal in het honderd laten lopen, maar dat mag de pret niet drukken. Hij lag in stuitligging en kwam er op de natuurlijke weg niet uit. Dus via een keizersnede is hij geboren.

Erik & Ebby

22 jan. 2019
En dan wordt er gezegd, dat boeren hele dagen trekker rijden en koeien knuffelen. Was het maar zo'n feest!
Want zo'n nacht als afgelopen nacht, hoeft echt niet meer. Die willen we niet. Jezelf afvragen hoe en wat en waarom. Welke beslissing moet ik nemen. En neem ik die dan met het hoofd of met het hart. Dilemma's. En afgelopen nacht was het vooral: waarom? Wat ging er fout? Wat heb ik niet gezien? Had ik het anders kunnen en moeten doen? Waarom?
Tijdens de ronde van 0.00 uur, waren er 2 kalfjes kwijt. Er loeide een moeder en ze was zoekende. Het kalfje vonden we in de achterste schuur, tussen de pinken. Niet veel later rende ze tussen de vaarsen. Na een nachtelijk kat en muis spel, hadden we haar terug bij de moeder.
En toen op zoek naar het andere kalf. Gevonden. Strak achter moeder, klem tegen de muur. Daar lag Erik, slechts 10 dagen oud. DOOD. Te weinig ruimte gehad naast moeder? Is moeder er op gaan liggen? Is er door een andere koe op getrapt? Had hij gewoon pech? Je weet het niet. Je zal het niet weten ook.
Toen de ronde van 3.00 uur. Debby had 1,5 dag terug geboorte geven aan een groot stierkalf, Ebby. Drinken ging niet makkelijk. Dus met de fles voerde al bij. Ebby lag te rillen en had koude oren. Even wat warme biest geven, leek een goede oplossing. De fles was half leeg, Ebby loeide 2 keer en zijn hart stopte. DOOD
Vreselijk om 2 kalfjes in 1 nacht te verliezen. Je weet dat het kan gebeuren. Het is tenslotte levende have. Maar toch die vraag: waarom dan? Wat ging er fout? Wat heb ik niet gezien? Had ik het anders kunnen en moeten doen?
Waarom ....

Vleespakketten

Er is de laatste tijd veel te doen over het vlees. De veestapel halveren en vlees uit het buitenland halen, is geen optie. Vlees uit Nederland is van hoge kwaliteit, daar kunnen andere landen niet tegenop. Daarom zeg ik: kies bewust, maar kies wel voor kwaliteit.
En kwaliteitsvlees hebben wij. Zeker met de feestdagen voor de deur, is het puur genieten. Wat te denken van een heerlijk mals biefstukje. Of een prachtige rollade. Een beef wellington van de rosbief, maar de rosbief zo uit de oven is ook erg lekker. Een lekker soepje getrokken van schenkel en soepbeen en opgediend met kleine balletjes gehakt en soepvlees. Of je maakt van stoofvlees een rundersalade of runderragout. Er zijn genoeg lekkere mogelijkheden.
Eind november willen wij 2 koeien naar de slacht brengen. De datums voor vleespakketten ophalen zijn: 20 en 27 november. Hiervoor kunnen nog pakketten van ca. 25 kilo of halve pakketten van ca. 12,5 kilo worden gereserveerd. Alleen bij voldoende deelname gaat het door. Voor meer info zie elders op deze website. Maar bellen of appen mag ook.
#crowdbutching #weetwatjeeet #nederlandsproduct

Wegafsluiting Westdijk / Schenkeldijk

11 oktober 2019
Morgen, zaterdag 12 oktober, gaan wij de koeien weer naar binnenhalen.
Rond 9 uur starten wij met de natuurgebieden De Breede Gooi en Klaasjeswater. Hierdoor is de Westdijk en de Schenkeldijk tijdelijk afgesloten (ongeveer 15 minuten). Als de koeien uit de gebieden komen, zal er geen verkeer mogelijk zijn tussen de gebieden en de stal. Zodra de koeien van de dijk zijn, zal het verkeer zijn weg weer kunnen vervolgen.

Kalender 2020

De enige echte koeienkalender 2020 (van onze koeien) is nu te bestellen.
Bestellen kan tot 1 november 2019, zodat hij nog op tijd aankomt voor sint of kerst. Maar gewoon voor jezelf 😉 kopen mag ook.
De kalenders zijn A4-formaat en kosten € 10,00 per stuk.
Feestelijk inpakken in gewoon-, sint- of kerstpapier kan voor 50 cent extra per stuk.
Versturen is ook mogelijk, dit kost 4 euro (tot 2 kilo).

Zomertijd

31 maart 2019
Zomertijd. Lange dagen, korte nachten.
En ja, daar kunnen wij over meepraten. Zeg maar rustig, geen nacht!
Bij de ronde van 12 uur had Ilse bevallingsverschijnselen. Nadat de hond was uitgelaten, was het zeker. Die moet gaan bevallen. Gauw naar huis omdat 1 van de jongens uit bed te halen. Onze jongste kwam helpen. En omdat het wat langer duurde, nogmaals geroepen omdat hij weer in slaap was gesukkeld. Bij de schuur aangekomen kregen we ook hulp van een vriendin. Na onze kansen en de situatie te hebben ingeschat, besloten we ook boer Arie uit zijn bed te halen.
Ilse werd vastgezet en opgevoeld. Vorig jaar was ze bevallen met een keizersnede en dit jaar zou het niet anders worden. Dierenarts Kim kwam helpen. En wat een normale keizersnede bleek te zijn, veranderde al gauw in een uitputtingsslag. Het kalfje lag met de rug richting de uitgang en met de achterpoten naar boven. En aangezien Ilse zich goed voelde, had ze haar buikje flink volgegeten. Probeer maar een kalfje in de baarmoeder te draaien, als daar een volle pens op rust. Echt respect voor Kim. Maar hoe er ook geprobeerd werd, het ging niet lukken. De dierenartsbaas werd uit bed gebeld. En het ging niet makkelijk, maar uiteindelijk kregen ze hem er samen uit. Eduard was geboren. De wond werd gedicht, Ilse werd gemolken en Eduard kreeg zijn eerste biest. Alles werd schoongemaakt en opgeruimd. Doordat de klok vooruit werd gezet, leek het wel dat we heel lang bezig waren geweest. Inmiddels gaf de klok half 5 aan (zomertijd).
En dan nog even een rondje in de stal. Ja, hoor. Bingo! Umay was aan het bevallen. Nadat we haar hadden geholpen, hadden we er weer een stiertje bij, Elco. Weer werd er gemolken en biest gegeven. Daarna weer alles schoonmaken en opruimen.
En toen weer een rondje door de stal. Het was rustig, we konden naar huis. Naar bed!
En terwijl we het erf opreden, werden we verwelkomt door meneer de haan. Hij was al opgestaan om ons te wekken. Het was inmiddels 7 uur.
Zomertijd. Lange dagen, korte nachten.

Error

22 maart 2019
Zo zit je te wachten op een kalfje en zo heb je er weer 1. Gisteravond zagen wij de blaas komen bij Udela. Wij hebben haar even alleen gelaten en gingen ondertussen een koe laden voor de vleespakketten. Toen dat eenmaal klaar was, gingen we weer kijken. Het kalfje hing er al half uit en zat nog helemaal in het vlies. Via het andere hok konden we naar haar toe. Ze stond bij het hek en daardoor was het mogelijk het vlies van de kop van het kalf te halen. Udela had dat in de gaten en laten we zeggen, dat ze erg enthousiast werd. Even later werd stiertje Error geboren.

Kijk bij de Boer

Ja, ja, het gaat echt gebeuren. Wij gaan meedoen bij "Kijk bij de Boer".
Kom je op 22 april ook een kijkje bij ons nemen?

Esther aan de wandel

21 febr. 2019
Soms wordt je door een kalfje uitgedaagd. Dit keer had Esther een jolige bui. Ze wilde tikkertje spelen.
Nadat ik haar gespot had, buiten de schuur, liep ik rustig naar haar toe. Geen idee hoe ik het ging doen, maar toch ... als je alleen ben, krijg je meestal zo'n kalf niet te pakken. Dus rustig liep ik op Esther af. Ze zag me en liep langs de voergang richting de kop van de schuur. Ik er rustig achter aan. Langs de achterkant van de schuur, door de tuin en langs de kop van de schuur. En weer langs de voergang. Vervolgens deed Esther nog een rondje. En ik er rustig achter aan. Toen besloot Esther nog een extra rondje door de wei te doen. Daar ging ik maar niet heen. Naast de pubers in de voergang, bleef ik wachten op Esther. En daar kwam ze weer. Ik was zo dicht bij dat ik haar bijna kon beetpakken.
Maar ja, op werkschoenen die 3 maten te groot zijn, ging ik languit in het hooi. Dan maar niet. Dan maar wachten op versterking. Ze zal toch wel in de buurt blijven bij haar moeder.

Evan

4 febr. 2019
Sinds de geboorte van Eppo vorige week maandag, is het stil in de stal. En dan ineens vanmiddag, ligt er een kalfje.
Hoewel we dag en nacht om de 3 uur kijken, heeft moeder gewacht tot we weg waren. Ze heeft een flinke stier op de wereld gezet.
Welkom Evan.

Meneer Ed (deel 2)

27 jan. 2019
Een aantal keer per dag moeten wij moeder Marit vastzetten, zodat meneer Ed kan drinken. En door er bij te blijven staan, schopt ze ook niet naar haar kalf.
Wij zijn dan ook heel erg blij, dat onze inspanningen zijn vruchten hebben afgeworpen. Want we hoeven Marit niet meer vast te zetten. Het volstaat al, als wij er bij blijven staan.
En als je dan ineens in de stal komt ... en je ziet meneer Ed bij Marit drinken, dan maakt je hart een vreugde sprongetje. De melk mag hij dan wel bij haar drinken, de moederliefde zal hij wel niet van haar krijgen. Dus geven wij meneer Ed wel een aai over zijn bolletje.
Ik zeg: missie geslaagd. 🥳😍

Meneer Ed

20 jan. 2019
Enkele dagen geleden is meneer Ed geboren. En meneer Ed is een gevalletje apart. Tenminste, zijn moeder dan, moeder Marit.
Want schreef ik al eens eerder over de verschillen van de moeders als ze net een kalfje hebben, hebben we nu te maken met een ander uiterste. Want Marit wil meneer Ed niet. Ze doet er niks mee, kijkt er niet eens naar. Ze likt hem niet af, houdt hem niet warm. Ze knuffelt niet en liefkoos hem niet. Hij krijg geen bescherming, helemaal niets. En als hij wil drinken, dan krijgt hij een trap voor zijn kop.
En ook wij krijgen het dan te doen met meneer Ed en zullen er alles aan doen om hem te helpen. Want als wij Marit aan een touw zetten, dan laat ze meneer Ed wel toe. Dan mag hij wel drinken. Want doet ze het niet, dan krijgt ze met ons ruzie. En dat wil je echt niet ...

Kalender 2020

Laatste week om te bestellen!!!!
De enige echte Beestenboel koeienkalender 2020 is nog te bestellen tot vrijdag 1 november 2019. Leuk om te geven of gewoon voor jezelf te kopen.
De kalenders zijn A4-formaat en kosten € 10,00 per stuk.
Feestelijk inpakken in gewoon-, sint- of kerstpapier kan voor 50 cent extra per stuk.
Versturen is ook mogelijk, dit kost 4 euro (tot 2 kilo = 5 stuks).

Vrijwilligers gevraagd

7 oktober 2019
KOM JE ONS HELPEN?
Het weideseizoen zit er weer op. De mooie lange zomer komt ten einde. Wij gaan de koeien, kalfjes en stieren weer naar huis halen.

DUS ... zoeken wij vrijwilligers. Vind je het leuk om te komen helpen? Om ze de goede richting op te sturen, door o.a. de toegangen naar het land af te zetten en zo de dieren langs te zien lopen?
Meld je even aan.
Dan zorgen wij voor koffie met koek of warme chocomelk met slagroom.

Wanneer: zaterdag 12 oktober 2019
Tijdstip: 9 uur
Verzamelen: Westdijk 10, Dirksland

Eline

26 maart 2019
Gisteravond, in het licht van de TL, zagen we Maria in een hoek snuffelen. Na beter gekeken te hebben, zagen we een klein wit kopje. Een kalfje. Haar kalfje.
Er liepen ook 2 andere kalfjes in het hok. En ze waren reuze nieuwsgierig. Voorzichtig kwamen ze dichterbij, om te kijken en te ruiken wat daar was. Gelukkig vond Maria de visite wel gezellig.
En vandaag, een paar foto's gemaakt van een mooi, wit en droog gelikt kalfje. Ze heet Eline.
PS. toen ik de foto's aan het maken was, ging er weer een koe kalveren. Daarover later meer.

Epic

21 maart 2019
Al een aantal keren kregen wij de vraag, waarom ik niks meer van de kalfjes erop zet. Of zijn alle kalfjes al geboren?
Was het maar zo'n feest! Niets is minder waar. Schreef ik eerder al in een stukje (facebook 21 november 2018) dat de zwangerschappen werden beïnvloed door het warme weer. En dat de geboortes in 2 groepen zouden komen. Dus vandaar dat er weinig geboortes worden gemeld.
Maar we hebben er weer 1. En wat voor 1. Ushi heeft een prachtige stier op de wereld gezet met een prachtige koptekening. 😍
Welkom Epic.

Elvis

10 maart 2019
Wachten, wachten, wachten. Inmiddels heeft 1 derde van de koeien gekalfd en zitten we in de periode dat er niet veel geboren gaat worden.
We waren dan ook blij verrast, dat Dilara ging kalveren. Zij heeft een stiertje op de wereld gezet. We noemen hem Elvis. 😍

Esther

10 febr. 2019
Hoe leuk is dat! Eindelijk, na een rij van jongetjes, er weer een meisje bij. Sinds de geboorte van Elizabeth, kregen we er 6 stiertjes bij.
En nu gaf moeder Muisje, ons een meisje, Esther. Wederom een vernoeming naar een juf, maar dan van onze middelste. Benieuwd of er hier wel/ook beschuit met muisjes gescoord kan worden.

Meneer Ed heeft visite

3 febr. 2019
Komend bij het hok van meneer Ed en moeder Marit, zien we nog een extra kalfje liggen. Het is Eefje. Ze ligt lekker in het stro. En meneer Ed is wel nieuwsgierig. Hij wil wel spelen.
Moeder Marit staat rustig te herkauwen. Eén kalfje boeit haar niet, twee trouwens evenmin.
Eefje ziet mij en vlucht uit het hok. Ze staat tussen de koeien die nog moeten kalveren en kijkt me aan. Ik praat tegen haar (niet dat ze er ook maar iets van snapt) en zeg haar dat het goed is dat ze op bezoek is.Dat het mag. Ze draait zich om en gaat terug naar meneer Ed (zou ze het echt hebben gesnapt?). Weer terug bij meneer Ed gaan ze lekker spelen.
Als ik 's avonds de nachtronde doe, zie ik Eefje in haar eigen hok liggen slapen, ze is zelf terug gegaan.
Hoe mooi kan de natuur toch zijn ...

Elmo

22 jan. 2019
En de nacht gaat verder. Het is 6.00 uur. Mirjam, de koe van onze jongste, heeft tekenen van bevallen. Ze zijn niet overduidelijk. Na haar te hebben opgevoeld, besluiten we de dierenarts te laten komen. Mirjam is een dikbil en die bevallen meestal niet natuurlijk. Het is voor haar de eerste keer. Het wordt een keizersnee. En dan wordt ineens veel duidelijk. Het kalfje ligt in stuitligging. Hierdoor zie je dus niet goed, of soms helemaal niet, dat een koe aan het bevallen is. Het kalf sluit de geboortegang af, dus vruchtwater wordt niet gezien. Ook blijkt het kalfje al in het vruchtwater te hebben gepoept. Het werd dus hoog tijd dat het werd geboren.
Bijna op de 3de verjaardag van Mirjam, konden wij stiertje Elmo verwelkomen.
En hoewel Elmo het ook nog moeilijk heeft, kunnen we zeggen dat de nacht toch met een klein lichtpuntje is afgesloten.
Damian, gefeliciteerd met Elmo.

Belofte maakt schuld

17 jan. 2019
Als je te laat de klas in komt lopen omdat er een koe gekalfd heeft, dan krijg je een te-laat-melding. Maar als je dan het aanbod krijg dat er geen melding wordt gemaakt, maar om een kalfje te vernoemen naar de leerkracht ... dan is de keuze snel gemaakt. Wij zijn wel in voor steekpenningen, omkopingen en dat soort dingen.
Dus mevrouw Wijnands, bij deze. Uw eigen Elizabeth is geboren.
P.S. de klas verwacht nu wel beschuit met roze muisjes!😉

Opmerkingen

Els van Buuren

06.04.2022 16:40

Kunt u mij een prijsopgave sturen a.u.b.Gr Els

De Beestenboel van Verweij

10.04.2022 19:06

De prijzen van ons verpakt vlees, is te vinden op https://www.debeestenboelvanverweij.nl/441571696

Lien van westreenen

22.06.2020 10:39

Wat hebben jullie een mooi bedrijf zeg .ik kom zelf ook van een boerderij .vroeger had mijn vader ook koeien toen ik klein was .maar hebben ze nu mestkuikens met een winter garden.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina