13. okt, 2019

De Breede Gooi

Zaterdag 12 oktober, de dag van "Coming in".
De dag dat wij de dieren weer van het natuurgebied gingen halen. Op de planning stond dat we eerst de pubers van "De Breede Gooi" gingen binnen halen. En hoewel we niet willen hebben over binnenhalen 2018, waren we toch voorbereid. Inmiddels was plan F van de kastplank getrokken. Een paar dagen voor de grote dag, hadden we de vangkooi klaargezet. En om het aantrekkelijk te maken, hadden wij er ook een heerlijke maaltijd ingezet. Een baal hooi pronkte in de vangkooi. Dat moest een aantrekkingskracht worden. En ja hoor, er werd gretig van gegeten. Uiteraard niet door allemaal. Telkens mocht er 1 niet mee-eten. En toen die ook mocht mee-eten, konden wij het hek van een afstand sluiten. Dus de zaterdagochtend werd er gestart met een kudde pubers tussen de hekken. Dat werd appeltje - eitje.
Het hek van de vangkooi ging open en de pubers volgende netjes hun weg richting de stal. Precies zo als het hoorde. En eenmaal bij de stal aangekomen, konden we daar ook het hek dichtdoen. Ze staan op stal, heerlijk droog en warm.
En terwijl ze in het gele stro aan het snuffelen waren, konden wij aan de koffie.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina