14. okt, 2019

Klaasjeswater

Het binnenhalen van de koeien, kalfjes en stier Jackson, van natuurgebied Klaasjeswater, kan omschreven worden als: NAT.
Door het druilerige weer hadden wij als voordeel dat de dieren wel mee wilde werken. Nadeel was dat wij op het eind van de dag, toch wel goed nat waren. Maar niet zo nat als de koeien.
Terwijl de afzettingen werden geplaatst, langs de route en bij de uitgang aan de Schenkeldijk, trok een deel van de koeien naar het hoger gelegen gedeelte. Over de brug! Wij moesten ze dus van verre halen. Met de nodige mensen dreven wij ze richting de brug. Over de brug moesten ze links aanhouden. Maar ja, wat doe je als je wordt gedreven. Juist ja, met z'n allen over de brug. En daar ging het mis. En viertal koeien haalde, op de valreep naar binnen, nog gauw een nat pak. Ze gingen kopje onder. En dan moeten ze weer uit het water klauteren. Toen een ieder weer op de kant stond, konden ze naar de uitgang op de Schenkeldijk worden gedreven. En doordat de sloten waren uitgebaggerd en het veel had geregend, was het 1 grote baggerbende geworden. Zowel voor de koeien, als voor de drijvers, geen doorkomen aan.
Eenmaal bij het hek aangekomen, volgde ze allemaal het pad de dijk op en gingen keurig richting stal. En waar ze op de Schenkeldijk op het asfalt liepen, kozen ze op de Westdijk voor de graskant. Halverwege de Westdijk ging er een kalfje in het gras liggen. Hij was er klaar mee. Met een aantal jongens werd het beestje aangemoedigd om toch door te lopen en bij de kudde te blijven.
Alleen bereikte de grote schuur. Ook daar konden ze in het gele stro opdrogen en uitdampen. Ondertussen werden de hekken weer weggehaald voor het volgende gebied, trekkers met karren van de dammen gehaald en de dijk weer vrijgegeven voor het doorgaande verkeer.
De koeien konden genieten van heerlijk eten en ook wij konden onze magen vullen.
Gebied 2 was leeg.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina