30. dec, 2018

1ste kalfje geboren, Early

Vanmorgen vroeg, bij het doen van de ronde, hoorde wij een zacht geluid. Het leek op een kalf dat riep. Maar volgens de boekjes en de telling, verwachten wij half januari pas de eerste kalfjes. Dus dat was niet mogelijk.
Maar in het hok, achter wat koeien lag een klein kalfje verstopt. Te vroeg geboren. Ook dat komt voor bij koeien. En wordt het ene vroeggeboorte met de dood betaald, de andere is een vechter. Dat is de natuur.
Maar dit vechtertje is van plan nog wat tijd met zijn moeder door te brengen. Hij kijkt fris uit zijn ogen en gaat al staan. Vol levenslust.
Inmiddels staan moeder Maaike en stiertje Early apart van de groep. In het kalverhok kunnen ze elkaar goed leren kennen en dan kan Early rustig leren drinken bij zijn moeder.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina