6. aug, 2019

Jongste kalfjes

De jongste kalfjes loslaten in de natuurgebieden, heeft ons al menig wandeling gekost. Ze blijven niet bij de kudde. Maar ook de moeders gaan met de kudde aan de wandel, wat ik persoonlijk niet begrijp. Misschien hebben de moeders vertrouwen in hun omgeving en laten ze hun kroost met een gerust hart achter.

Na een melding van achterblijvende kalfjes in natuurgebied Klaasjeswater, kwamen de moeders toch weer terug naar de kalfjes Emmie en Esanne, voordat wij het gebied in waren. Om vervolgens de andere dag wel de kalfjes naar de kudde te drijven. En dat inmiddels al enkele keren.

Maar ook in natuurgebied Paardegat bleven de jongste kalfjes niet bij de kudde. Vanaf de voorkant zagen wij een wit vlekje tegen de rietkraag aan liggen. Maar ook iets bruins, wat ook dor gras kon zijn. Het bleek te gaan om Esmee en de 2-ling Eindy en Einde. Ook dit 3-tal werd begeleid naar de kudde die bijna achterin het gebied was. Eenmaal bij de laatste dwarssloot aangekomen, keerde zij zich rechtsomkeer terug naar voren. Nogmaals geprobeerd met 2 man en ja hoor, ook die laatste dwarssloot werd gepasseerd. We liepen nog een stukje met het 3-tal mee. Ineens hadden ze de kudde in de gaten en begonnen te roepen. De moeders kwamen aangerend met in hun kielzog de kudde. De kalfjes liepen direct naar de melkbar. Ook Goliath was met de moeders meegekomen. Alleen had ik niet het idee, dat daar zijn interesse lag.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina