21. jul, 2019

Excel en zijn moeder

En dan is het zover.... (tromgeroffel!!!)
De hekken tussen de hokken gaan dicht; het buitenste hek gaat open; schuurdeuren worden geopend; hek naar de wei gaat open....
Mag ik jullie, onder luid applaus, welkom heten in het weitje bij de schuur ..... Excel en zijn moeder.
Wat zijn wij ongelofelijk blij en enorm trots. Want echt, ook wij kunnen het bijna niet geloven, dat Excel en zijn moeder nu ook buiten kunnen lopen.
Een drama die begint op 26 mei met de geboorte van een enorme grote stier, genaamd Excel. Zowel moeder als kalf zijn ontdaan van de geboorte en liggen een paar dagen in het hok. En dan zien we dat de moeder van Excel niet meer KAN staan. Ze schuift wel het hok rond, maar kan niet staan. Echt alles hebben we eraan gedaan. Onze trukendoos was op een gegeven moment leeg. Nu moest ze het zelf gaan doen of ze moest het opgeven. Maar ze ging door. In kleine stapjes. Steeds meer, steeds beter. Van samen in een hok, naar een hok delen met nog 3 koeien met kalfjes. Ze loopt moeilijk, dat wel. Maar ze loopt.
En nu was het moment daar. Ze mochten naar buiten, bij de koeien die er al liepen. We hielden onze hart vast, want er werd geknokt om de sterkste. Een paar keer ging ze onderuit. Zo zielig. Maar steeds weer kwam ze overeind. Ging ze het gevecht aan. Echt een kanjer.
Excel kan zeggen: Ik heb een topper van een moeder!!!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina