2. jul, 2019

Moortje deel 2

s Moortje nog gaan staan?
Wij denken dat ze het wel geprobeerd heeft. Maar dat is niet goed gegaan. Want ergens tussen gisteravond 10 uur en vanmorgen 10 uur, is het mis gegaan. Waarschijnlijk geprobeerd op te staan en naar de kudde te gaan, om er weer bij aan te sluiten. Ze is waarschijnlijk omgevallen en in de brede sloot langs het gebied terechtgekomen. Vanaf de dijken kon je haar niet zien. Zelfs in het gebied zag je haar niet. Wij dachten dat ze bij de kudde liep. Maar haar kalf Eva was naar haar aan het roepen. En dan ga je zoeken.
We vonden haar achter een rietkraag. Ver genoeg van de kant, om een nat pak te halen. Door haar een koptouw om te doen, kon ze op de kant worden getrokken. En dan ging niet makkelijk. De kanten waren erg steil. Verder was Moortje helemaal gestrest en in shock. Ze lichtte haar kop niet meer op en haar poten hield ze stijf. Toen ze eenmaal weer op het droge was, hebben we haar aan de trailer vastgezet en haar daar zo laten liggen. Ze kon nu tot rust komen en proberen te staan. En door het touw aan de kar, kon ze niet weer in de sloot belanden. Ieder uur keken we naar haar verrichtingen. Maar er gebeurde niks.
We besloten haar naar de schuur te halen. Ze werd in de trailer getrokken. Als dood lag ze erin. Kop op de grond, poten stijf naar voren. Alle hoop ebt weg. Maar we geven niet op. Eenmaal in de schuur aangekomen, waren we verbaast dat mevrouw in de normale lighouding lag. Poten iets wat gebogen, kop omhoog, ogen goed open. In de kar hebben we haar hooi gegeven en een paar emmers water. Dat ging er goed in.
We besloten niet meer aan haar te gaan trekken om ze eruit te halen. Je weet nooit wat voor schade je een koe toebrengt. De klep is open en als ze de behoefde heeft om eruit te komen, dan kan dat en wij zouden daar heel erg van op kijken. Het is afwachten of ze het gaat redden.
Uiteraard hopen we dat er voor Moortje een vervolg komt.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina