23. dec, 2019

Gerben

En zo konden wij van een rustige zondag genieten. Geen andere werkzaamheden dan alleen voeren en de controle rondes. En tijdens een ronde, zien we al pootjes bij Patricia. We gaan naar huis om onze werkkleren aan te trekken. Eenmaal terug in de stal, is Gerben al geboren. Maar een onmogelijke geboorte. Waarschijnlijk heeft Patricia te dicht bij het hek gestaan en is Gerben in het kalverhok terecht gekomen. Gezellig bij de kalfjes Goofy, Glitter en Gerrit. Maar ook bij hun moeders. En terwijl Patricia haar kalf door het hek begint droog te likken, komt er een andere moeder bij. Die likt Gerben ook droog. Patricia beschermt haar kalf, terwijl ze aan de andere kant van het hek staat. Ze stuurt de andere moeder weg. Het wordt knokken door het hek heen. Wij jagen de moeders uit elkaar en trekken Gerben door het hek heen. Nu hij bij zijn moeder is, keert de rust in de stal. We maken een apart kalverhok voor Patricia en Gerben. Zodat ze lekker dicht bij elkaar kunnen zijn en elkaar goed leren kennen.
Samen tussen de hekken i.p.v. een hek tussen samen!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina