29. mrt, 2020

Ghiselle

Gisteren vond er weer een verhuizing plaats. Alle koeien die nog met hun kalf apart stonden, mochten weer naar de groep en natuurlijk naar de stier.
Maaike met Giel en Udela met Ghiselle gingen naar de andere schuur. Naar de pubers en hunk Orol. Daar kunnen ze lekker in de stal lopen, maar ze kunnen ook naar buiten op de verharde plek.
En Ghiselle is me er een 1. Het lukte haar niet om zelfstandig geboren te worden, maar in de stal is niks veilig. Ze ging langs het waterbakje, vloog tussen de hekken door. Loopt ineens in de voergang of staat bij het gras te kijken.
Deze schattige lichtbruine pluizenbol is ook niet te vangen. Ze draait haar poot er ook niet voor om, om met dezelfde snelheid weer terug naar haar moeder te gaan.
In 24 uur tijd zijn we haar al diverse keren tegengekomen op plekken waar ze niet hoort te zijn. Dachten we eerst dat het per ongeluk was, deden we moeite om haar te vangen, stapt peuterpuber zo weer tussen het hek door.
Kalfjes zijn zo leuk, lief en schattig ...
Maar soms zó eigenwijs!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina