2. apr, 2020

Magdalena met Glive

Heb je afgelopen dinsdag live meegekeken met de bevalling van Magdalena? Of heb je het later terug zitten kijken?
Het is natuurlijk wel een risico om live uit te zenden. Maar vorig jaar verraste Magdalena ons omdat er een kalfje bij haar lag, toen wij de schuur inkwamen. Ze kon het zelf en daar gingen wij wel vanuit. We hielden haar wel in de gaten. Steeds even om het hoekje van de schuur kijken hoe ver ze stond. En op zich ging deze bevalling goed. Maar ineens stopte ze met persen en ze ging ook niet staan, zodat de zwaartekracht zijn werkt kon doen. Daarom blijft het belangrijk om iedere 3 uur een kijkje in de stal te nemen. Dag en nacht. En dan nog kan je het missen, met gevolg dat moeder of kalf of beide dood zijn. En dat doet zeer. Buiten de liefde voor de dieren is het ook een financiële klap. Je moet wel een zaak runnen.
Maar met dit stel is het goed gekomen. Magdalena staat inmiddels met haar zoon Glive apart in een hok. Dan kunnen ze elkaar goed leren kennen. En wij kunnen zien of het kalf drinkt, of dat moeder wel melk geeft, of dat moeder het kalf accepteert en hoe ze met elkaar omgaan. Gelukkig zit dat wel goed.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina