9. mei, 2020

Geer en Goor

Vanavond, na een drukke dag in de schuur, welke vanmorgen al om 4 uur begon, werden we verrast met een geboorte. Halsreikend kijken we de laatste kalfjes uit de koeien. En vanavond lichtte Dakota haar staart op. Na wat verschijnselen, bleef het rustig. Na haar opgevoeld te hebben, bleek het kalf in stuit te liggen en voelde je alleen de billen en het staartje. De achterpoten waren naar voren gericht. Toen moesten de achterpoten naar achteren worden gedraaid. En dan voel je: 1, 2, 3, ... Voor de derde keer achter elkaar was Dakota drachtig van een 2-ling. En beide kalfjes wilde er als 1ste uit. Dat gaat natuurlijk niet lukken.
Toen ze eenmaal geboren waren, moesten we nog flink aan de bak. Het bruine kalfje zat vol met slijmen en startte lastig op. Het witte kalfje had het minder zwaar, maar ging ook niet vanzelf.
De ademhaling begon en het motortje ging draaien. En na een rit in de kalvertaxi, konden de kalfjes Geer en Goor samen met Dakota naar een apart hok. Nu kunnen ze aan elkaar wennen en wij kunnen ze goed in de gaten houden.
Welkom Geer en Goor. 😍

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina