24. mei, 2020

Paardegat weer bewoond

Sinds vorige week zaterdag heeft ook Herkingen weer 4 potige buren in natuurgebied Paardegat. En dat ging ook niet in 1 vrachtje. We hebben een paar keer gereden, eer iedereen er was. En ze hebben het ons ook niet makkelijk gemaakt. Want als je 11 kalfjes loslaat, dan verwacht je ook 11 kalfjes te tellen bij de 2de ronde. Dan ga je tellen, hertellen en nog eens tellen. Het bleven er 10. En dan het idee hebben dat je er eentje ver weg hoort roepen. En terwijl ik de buitenkanten van het gebied langs loop en tuur in de sloten, vind ik niks. Nadat de veewagen leeg was, reden ze een stukje het gebied in, om vervolgens lopend de rietkragen en de sloten en watergangen in het gebied te controleren. Ook vanaf de molen komt er versterking. De minuten tikken weg, de kwartieren ook. We horen geen geroep meer. En de telling bleef niet kloppen. En dan ...
Daar in een rietkraag ligt een licht bruin kalf te slapen. De kleinste van de groep. Erg moe van alle indrukken, de reis, de veewagen, het rennen. Hij wordt op zijn pootjes gehesen en terug gebracht naar de kudde. Het verliep niet vlot omdat hij moe was. Maar eindelijk kreeg zijn moeder hem in de gaten en kwam hem halen.
De groep zetten het daarna op een rennen richting de molen. En weer bleef er een klein kalfje achter. Met 2 man werd de kudde gevolgd en het kalfje de goede richting in geduwd. Maar de afstand werd steeds groter. Het kalf werd opgetild en mocht een stukje meerijden met de auto. Eenmaal bij de kudde, werd ze weer toegevoegd. Het rennen was eindelijk gestopt.
Hoera, na anderhalf uur van zoeken en kalfjes naar de kudde brengen konden we weer verder met ons werk.
Wij wensen ze een fijne zomervakantie!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina