5. jan, 2019

Van samen, naar de kudde

Het gaat zo goed met onze kleintjes. Early, Eva en Emely weten waar ze de melk moeten halen. Ze zitten vol met levenslust en rennen door het hok. Ook met de moeders gaat het goed. Voor alle 3 was het de eerste keer dat ze een kalf kregen. Ze laten het toe dat ze drinken, knuffelen ze en likken ze af.
En als alles in orde is, dan komt de volgende belangrijke stap. Het leven in een kudde. Alle 3 de moeders zijn met hun kalfjes bij elkaar in een hok gezet. En dat is even wennen. Je ziet de moeders snuffelen aan de kalfjes. Ze proberen te herkennen welke van hun is. Ook de kalfjes moeten leren welke koe nu hun moeder is en haar kunnen vinden. En ook waar ze de melk mogen halen.
Het is een natuurlijk gedrag en ze doen het fantastisch.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina