11. jan, 2019

Crowdbutching

Als wij een dier naar de slacht brengen, willen wij het zoveel mogelijk benutten. Eigenlijk willen we niet dat het dier voor niets is gestorven. Een soort crowdbutching, maar dan op zijn Verweij's.
Net als bij crowdbutching, verkopen wij al het vlees voor 100% en dan wordt de koe geslacht. Alleen heb ik de datums al van te voren afgesproken bij de slager. En is niet alles verkocht, dan volgt er nog een oproep en anders gaat het niet door. Maar het kan ook voorkomen dat het dier nog niet slachtrijp is, zoals onlangs in november. Dan gaan we ook niet naar de slager.
Zoals ik al zei, verkopen wij het vlees in hele en halve pakketten. Alles wordt evenredig verdeelt. Daarnaast verkopen wij de tong en de staart los. Echt een kans voor kookliefhebbers. Ook de lever wordt verkocht, alleen als je een pakket afneem, mag je gratis een stukje meenemen.
Het hart en de pens gaat weg voor de honden. En dat niet alleen. Wij nemen ook de grote botten mee terug van de slager. Normaal gaan die weg. Zo kan je, bij je pakket een bot krijgen voor je hond. Een schouderblad, een rib of een kniegewricht. Ze zijn er dol op.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina