21. jun, 2020

De 2de lichting naar buiten en bedankt Celine

Gisteren is er een 2de groep naar buiten gegaan. Niet alle koeien en kalfjes die wilde, mochten de eerste keer naar het natuurgebied. Doordat er in mei nog volop vogels broeden, is het aantal koeien, wat er in het begin mag lopen, lager.
Maar gisteren is er in ieder gebied weer een aantal gebracht. In de Breede Gooi en Klaasjeswater een paar. In het Paardegat een grotere groep. Dus op een handje vol koeien na, zijn de schuren leeg.
De laatste koeiendans. En voor 1 koe werd het letterlijk de laatste dans .....
De groep in het Paardegat liep redelijk aan de kant van de molen. En het lossen van de wagen gebeurd helemaal aan de achterkant. Maar de nieuwe dames hadden er zin in. Met een redelijk tempo en rare sprongen, togen ze naar voren, richting de molen, naar de andere groep. Inmiddels gingen wij weer weg om nog 5 koeien te halen. Op de terugweg zijn we even gestopt bij de molen. Van daaruit konden we zien dat beide groepen bij elkaar kwamen. Er werden koppen tegen elkaar gezet, besnuffelt en er werd weer gerend. Op het moment dat wij weer naar de stal wilde gaan, zagen we dat er een koe viel tijdens het rennen. Ze bleef liggen.
We gingen direct het gebied in om te kijken wat er was. Eenmaal aangekomen zagen we dat Celine dood was. Gewoon omgevallen tijdens het rennen. Echt bizar! Misschien had ze problemen met haar hart en is dat haar fataal geworden. Ze was de oudste van stal en heeft toch 13 kalfjes in 11 zwangerschappen op de wereld gezet.
Bedankt Celine ...

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina