8. jul, 2020

Geer weer naar huis

Op de foto waren het nog betere tijden voor de 2-ling Geer en Goor. Beide broertjes mochten ook met hun moeder Dakota naar het natuurgebied Paardegat. Een spannende periode. Voor ons dan!

Want ze zijn nog jong. En ze zijn samen. Dus moeten ze de melk ook samen delen. En vaak geef dat toch problemen.

En nu was het ook niet anders. Terwijl de kudde bij de molen liep, lag er achterin het gebied, bij de kikkerpoel, verscholen in het riet, een klein wit hoopje. Het was Geer. Toen wij hem naderde, gingen zijn oortjes de lucht in, zijn houding startklaar om te vluchten. Wat hij ook ging doen! En toen zagen we het al. Hij vluchtte op 3 poten. Telkens als wij dichterbij kwamen, ging hij er als een haas vandoor. En als hij dicht bij de heining kwam, keek hij ons echt aan van: als je dichterbij kom, spring ik in de sloot. En dat was wel het laatste wat we wilde. Maar 1 klein kalfje vangen in zo'n groot gebied, is gewoon onmogelijk. Zijn moeder was niet in de buurt, die liep met Goor nabij de molen. Want dat is het vervelendst van alles, moederkoeien kunnen maar tot 1 tellen. Dus als er 1 kalf bij haar is en drinkt, dan mis ze de 2de niet. Ze krijgen beide wel haar aandacht, worden beide schoongelikt, krijgen beide melk, maar als er maar 1 is, dan gaat ze niet de 2de zoeken.

Dus onze Geer was zonder moeder. Het kan dan zo zijn, omdat hij niet meekon met de kudde, dat hij dan ten dode is opgeschreven. Daarom is het voor ons best wel spannend om ze in zo'n groot gebied los te laten.

Maar Geer was gezien en Geer gingen we redden. Hoe dan? Onder leiding van de dierenarts, kreeg Geer een verdovingspijl toe geschoten. En ondanks de harde wind, was het in 1 keer raak. Gelukkig bleek bij onderzoek dat zijn poot niet was gebroken. Maar hij had wel een ontsteking in zijn poot waar hij aan behandeld moest worden. Dus we hebben hem naar de schuur gebracht. Geer liet ons nog wel even schrikken, omdat hij stopte met ademhalen. Alweer! Met zijn geboorte hebben we hem moeten opstarten en nu weer.

Eenmaal in de schuur kon hij zijn roes uitslapen en gaan opknappen.

Het is voor hem nog geen tijd om over de regenboogbrug te gaan, daar zullen wij onze best voor doen!!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina