20. okt, 2020

Binnen halen koeien Paardegat

Als laatste was natuurgebied Paardegat aan de beurt. Na wat te hebben gegeten en gedronken, ging de stoet richting de achterkant van het gebied. Ook daar werd een sluis gemaakt van trekkers en karren en aan de slootkant, een hekwerk.

Gelukkig liepen de koeien niet zo heel ver bij ons vandaan, zodat wij niet vanaf de molen hoefde te komen. Bij een belangrijke dwarssloot, werd de doorgang gedicht. Via de zijkant kwamen we achter de kudde. Ze zette het op een rennen. Door de slootjes heen. Die zijn niet zo heel erg diep, maar voor onze laarzen wel. De brede sloot gingen ze niet door, daarom zaten er een aantal bij de doorgang, verdekt opgesteld. Zodra de kudde dan langs rent, kan je er achter aan. En dan wordt je conditie op proef gesteld. Er bleef 1 moeder met kalf wat achter, maar de rest ging direct naar de sluis, zo de vangkooi in. Even later hadden we ze allemaal. In slechts 1 poging. Misschien dat we het toch eens gaan leren!!

De veewagen werd voor de vangkooi gereden en met 3 volle vrachten waren ze bijna allemaal weg. Er bleven 2 eigenwijze jongetjes staan, Gerard en Goofy. Toen de veewagen terug kwam om ze op te halen, waren alle hekken weer opgeruimd. Als een colonne gingen ze op weg.

Even over zessen stonden alle koeien, stieren en kalfjes op stal.

De zaterdag was weer druk en lang, maar het was ons gelukt om 3 gebieden leeg te krijgen. Dit mede door een fantastische stel vrijwilligers. Zonder hun hadden we het nooit gered.

Bedankt Denny, Lars, Max, Menno, Luuk, Demi, Raoul, Jolanda en Tony, Yin, Monique, Jose, Genevieve, Rien, Lucas, Lara en Sander, Jolanda, Cor en Nel. Jullie waren geweldig!!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina