22. nov, 2020

Kippenroof

Ik denk dat we van alles hebben geprobeerd. Linten gespannen en vogelverschrikkersplaatjes opgehangen. Maar het mocht niet baten. Onze kippen zitten nu in een volledige lockdown!! Ook de laatste schuurkippen zijn gisteravond opgepakt. Zij moeten nu ook zitten.

Hoelang? Geen idee.

Waarom? Het is niet veilig meer voor ze.

En wat zal ik ze missen. Geen gekraai bij de achterdeur. Geen getok op het erf. Het woelen in de grond. Het kippenstront op de straat. Het verstoppen van de eieren. Onverwachts weer een nest kuikens tegenkomen. Niets meer van dit alles.

En dat alleen maar omdat onze kippenren wordt leeggeroofd. Van bovenaf nog maar liefst. Er zit een actieve roofvogel in onze bomen. En 1 tot 2 keer per week vinden we weer een dode kip. En hij is knap brutaal. Hij laat zich niet tegenhouden door linten of spiegelende hangertjes. Zo brutaal zelfs, dat wij hem zagen in het kippenhok. Gewoon via het kattenluikje naar binnen geglipt. Heerlijk genieten van een lekker kippetje. Tot hij mij razend naar buiten zag komen. Daar bleef hij niet op wachten en glipte via het kattenluik de ren in en vloog weg. En vorige week moest onze haan het ontgelden. Een flinke haan van enkele kilo's heeft hij uit de ren geplukt en achter het kippenhok zat hij hem heerlijk op te eten. Inmiddels staat de tussenstand al op 8 kippen/haan in slechts enkele weken.

Gisteren spande de kroon. Onze kippeneten had schijnbaar reclame gemaakt voor onze overheerlijke kippetjes. Er zaten 5 roofvogels in de bomen en in onze land. Wel 5 hé!!!! En op dit moment zie je ze heel erg veel, het lijken wel complete koloniën. Nu er bijna geen hazen meer rondlopen, komen ze steeds vaker en steeds dichter bij de woningen.

Helaas voor ze. Maar het kattenluikje zit dicht en de ren blijft leeg.

Onze "all you can eat"-restaurant is voorlopig gesloten!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina