7. feb, 2021

Sneeuw

En dan blijkt er toch sneeuw te zijn gevallen. Door de harde wind, zijn er sneeuwduinen ontstaan. Ook op plekken waar je ze niet wil. Neem onze op- en afrit, daar is niet meer boven te komen. Zelfs niet met een 4x4. Dus dat werd de shovel halen en eruit trekken. En daarna uiteraard even de sneeuwduinen weg schuiven.

En dan kom je bij de schuur. Het is even voor de koeien niet anders, maar ze krijgen een sneeuwstorm-dieet. Bestaand uit hooi en erwtenstro, wat ze ook heerlijk vinden. Het voeren is nu een stuk lastiger. Je kan niet overal bij doordat de balen er staan.

In de achterste schuur kunnen de vaarzen niet meer naar buiten. Het hek is dicht, dus buiten voeren kan niet meer. Omdat het daar glad is, mogen ze er niet meer komen. We willen niet dat er 1tje onderuit gaat en haar poot breekt. En in de schuur zelf, waait nog een stevige wind. Dus dat hebben we toch nog maar dichtgezet. Dus voor morgen betekend dat de balen aan de kant moeten voordat er gevoerd kan worden.

De hoeveelheid sneeuw in de hokken valt gelukkig alles mee. Alleen bij 1 stierenhok is er wat naar binnengewaaid en in de grote schuur ligt er wat in het gangpad. Maar in het stro liggen de koeien heerlijk droog en warm.

Per dag moeten we bekijken hoe en wat we gaan doen. Moet er nog meer worden dichtgezet, als de wind toch iets draait? Kunnen er al balen worden weggehaald? Hoe zit het met de waterleiding?

Dit en meer van dit soort dingen houden ons bezig. Dus ach ja, we zijn van de straat.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina