16. mei, 2021

Zwemles in Klaasjeswater

In tegenstelling tot andere jaren, werden de dieren voor natuurgebied Klaasjeswater gelost op de Schenkeldijk. Met de kar een klein stukje achteruit op de afrit. Ze moesten dan nog een klein stukje lopen tot het hek en dan volgde er een keuze. Gaan we links, gaan we rechts, gaan we door het midden of ... gaan we door het water. 🙈

Als eerste kwamen enkele koeien het gebied in en na het openen van het tussenschot, kwamen er wat kalfjes. Hoewel de kudde links ging, was er 1tje bij die rechts ging. Toen ze dat eenmaal door had, besloot ze de kortste route te nemen naar de anderen. Die door het water. Nou ja, ... water? Het middenstuk is water met een dikke sliblaag. En daar wil je dus niet dat de koeien daarin vast komen te zitten. Maar mevrouw ging daar dus oversteken. Halverwege stopte ze, kijkend wat de andere gingen doen. Lichte paniek bij ons, de kijkers, als ze maar niet vast kwam te zitten. Snel werd er naar haar toegerend, om maar te roepen hû, hû en haar aan te moedigen om van ons weg te gaan. Gelukkig ging ze zelf verder en hoefde wij het water niet in. Langzaam hees ze zichzelf op de kant. Maar wat bleek, de groep zat nog verder naar links en daar zat weer water tussen!! Na een plons in dat water, kwam ze er toch weer snel uit. Ze bleef het water volgen en kwam zo bij een doorgang. Gelukkig, dit was goed gegaan.

Er volgde nog 2 vrachten met koeien en kalfjes.

En waarom gaan dan de koeien links en de kalfjes rechts? Met 2 man werden de kalfjes langs het water gedreven, naar achteren, zodat ze met hun moeder herenigd konden worden.

Enkele koeien besloten wel door het waterrijke gebied te gaan. En inmiddels hadden er ook al 2 kalfjes gezwommen.

En hoewel dat allemaal een mooi gezicht is, waren we blij dat de hele club op het droge stond. Ze zullen vast nog wel vaker door het water gaan. En wellicht dat er nog wel eens 1tje vast komt te zitten. Maar om dat direct al met naar buiten gaan te doen ... dat zijn geen fratsen!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina