21. jun, 2021

2de groep naar Klaasjeswater

Afgelopen zaterdag mocht de 2de groep naar buiten. We begonnen met de koeien en kalfjes naar Klaasjeswater te brengen. Als eerste kwamen er 4 koeien uit de wagen, achter het tussenschot zaten de kalfjes en die volgde daarna. Dat ging niet helemaal goed, 1 kalfje verdween tussen het riet, zo de sloot in.

Toen de 4 koeien door het hek gingen, werden ze opgewacht door de huidige bewoners. Het was even kennismaken en vervolgens rende ze weg. Even later gevolgd door de kalfjes. Op 1tje na dan. Deze belande in de sloot. Na de shovel en het touw te hebben gehaald, lukte het ons om haar te vangen. Gelukkig was er een sluisje waar we op konden staan en zo de plaats van de zwemster te bepalen en dan op de juiste plaats door het riet banen. Als ze maar niet richting de dijk ging. Daar lag een duiker onder de dijk door. Toen we haar op de kant hadden, hebben we haar vast gelaten aan het touw. Terwijl er 2 man achter bleef, gingen we snel de 2de vracht halen, waar ook haar moeder in zat. En toen we de klep van de wagen lieten zakken, nam onze zwemster weer een duik in het water. Gelukkig zat ze nog aan het touw. Maar wat een vechtersbaasje is ze. We lieten haar gaan toen ook haar moeder in het gebied arriveerde. Samen gingen ze weg, met nog meer moeders en ... Orel. Ja, ja, het gebied is nu weer beMANd. Volgens een parkbewoner van park Zeedijk werd het tijd voor manvolk, want de dames deden maar wat. Er was geen structuur en geen groepsgevoel.

We gaan het meemaken of dat Orel de dames onder de knoet krijgt. Hij zal als enigste man er een zware dobber aan hebben.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina