23. jun, 2021

Laatste kalf geboren

Een hele goede morgen kan je wel zeggen.

Eindelijk, eindelijk, eindelijk heeft onze laatste drachtige koe van dit seizoen gekalfd. Vanmorgen met het opkomen van de zon heeft Minnie Mouse zelf een kalfje op de wereld gezet.

En wat een jaar is het geweest! Net als Minnie Mouse werden er dit jaar heel veel kalfjes vanzelf geboren. Meestal als wij er niet bij warenl Zo zou het altijd moeten gaan. Maar de natuur beslist. En daar heb je naar te handelen. Wij hebben maar weinig hoeven te helpen met de geboortes en slechts 2 keer een keizersnede moeten uitvoeren. Dat was vorig jaar wel 10 keer.

En ook wat de geboorte overleefd, zal ik maar zeggen. Dood geboren of net erna overleden, daar wordt niet zo veel over gepraat. Want dat is een gevoelig punt. De angst dat als je er helemaal eerlijk over ben, er bepaalde mensen en groeperingen er mee aan de haal gaan. Beweren dat je slecht voor je beesten zorg, terwijl ook bij koeien een percentage is wat dood gaat. Net als bij de mens, paard, schaap of konijn, niet alles wat wordt geboren, leeft ook. Helaas hebben wij 2 kalfjes verloren en dat is heel erg weinig op 45 geboortes.

Ja, ja, 45 kalfjes!!! Zo veel kalfjes en zo weinig voor hoeven te doen. Dit seizoen was meer dan welkom! We weten dat het volgend jaar weer anders zal zijn en dat het hard werken kan zijn. Maar zo'n jaar er tussendoor ... heerlijk. Dat doet ons goed. We hebben veel minder slaap ingeleverd, waardoor we beter aanspreekbaar zijn . En ook financieel is zo'n jaar meer dan welkom.

We kijken met een goed gevoel terug. En we kijken weer vooruit, naar nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen.

Maar nu eerst VAKANTIE!!

P.S. vakantie is bij ons op tijd naar bed en de nacht doorslapen.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina