4. jul, 2021

Jacquelien en Olivia

De jonge meisjes in het natuurgebied "De Breede Gooi" kregen ook nog wat gezelschap erbij.

Terwijl wij de wagen boven aan de dijk parkeerde, keken de meisjes vol spanning toe. Wat zou er gaan gebeuren? Zouden ze weer opgehaald worden om naar binnen gaan? Zouden er nog broertjes komen? Of nog meer meisjes?

De klep ging open en heel rustig kwam daar Jacquelien en haar dochter Olivia uit de kar gelopen. Ook zij mogen gaan genieten van het vrije buitenleven.

Misschien vraag je je af, waarom deze 2 juist naar dat gebied?

De Breede Gooi is een stier-vrij gebied. Geen dekstieren en ook geen kleine mannelijke kalfjes die over een aantal maanden de oerdrang van de natuur gaan volgen (dekken dus). Want de kleine meisjes die daar lopen zijn van de winter 1 jaar geworden en dat is te jong voor een zwangerschap. En ook Jacquelien mag niet meer drachtig worden. Tijdens de geboorte van Olivia op 29 december 2020 is er met de keizersnede iets gevoeld in haar pens. Geen idee wat. Waarschijnlijk was ze daarom voor de bevalling al erg mager en fysiek toonde ze niet fit. Voor een natuurlijke bevalling was zij niet in staat. Heel lang hebben ze samen in een apart hok gestaan. Later met Pippa en Oceane. Maar niet in de grote groep met allemaal moeders en kalfjes. Daar zou ze haar mannetje niet kunnen staan.

Ze is wel goed voor Olivia, likt haar schoon en laat haar drinken. En door de vele persoonlijke aandacht is Olivia het makste kalfje van de stal. En ze vind het helemaal prima als wij met Olivia kroelen.

Vandaar dat ze naar een stier-vrije omgeving gaat. Daar kan ze verder opknappen en hopen dat ze fysiek hersteld. En ondertussen kunnen ze samen door het gebied trekken en vele kilometers maken.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina