29. okt, 2021

Paardegat

En dan nog het verslag van het derde en laatste gebied van zaterdag 16 oktober.

Nadat iedereen goed had gegeten, trokken we in colonne naar het laatste gebied, natuurgebied het Paardegat. Ook daar maakten we weer een sluis van trekkers met karren en hekken naar de vangkooi. Een aantal koeien liepen in het stuk waar wij bezig waren, de rest liep aan de andere kant dan het dammetje. Toen alles klaar stond, werden er 2 groepen drijvers naar het gebied gebracht. Dit maal niet helemaal vanaf de molen. Maar halverwege kon je er ook in. Dat scheelt heel wat loopwerk. De kudde liep het stuk in waar de sluis was. Direct werd de dam dichtgezet met een trekker met kieper. De kudde werd richting de sluis gedreven, maar wilde toch proberen of ze langs de trekker konden. Toen ze daar ook werden teruggestuurd, liepen ze allemaal door de sluis, zo de vangkooi in. Dat ging weer heel voorspoedig.

Vanaf de vangkooi werden hekken geplaatst naar de weg. Ondertussen werd de veewagen gehaald en bij de hekken gereden. Snel werden een aantal koeien de wagen ingejaagd. De hekken werden weer losgekoppeld en de trekker kon naar de stal om te lossen. Dit herhaalde zich een aantal keer. De laatste vracht reed 10 over 5 naar de stal. Alle gebieden waren leeg. Was het toch nog vlot gegaan. De hekken werden losgemaakt en verzameld. Trekkers werden gestart en de colonne ging weer richting stal. De gebruikte trekkers en karren werden teruggebracht naar de eigenaars. De veewagen werd schoongespoten en naar de winterstalling gebracht. Toen alles voor klaar werd verklaard, bleef er nog een klein groepje eten. Tegen half 8 gingen we aan tafel en konden we nog even rustig de dag doorpraten.

Het was een geslaagde dag. Je zou bijna denken dat we er handigheid in krijgen!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina