3. nov, 2021

Boeeee Boeeee

Het boeeee boeeee geluid wordt met het uur minder en zeker minder luid. Niet zo gek ook. Na 4 dagen zijn de meeste kelen schor en komt er geen geluid meer uit.

De koeien en de kalfjes zijn 4 dagen geleden van elkaar gescheiden. Een noodzakelijk kwaad. Zeker de kleine stiertjes. Die gaan last van hun hormonen krijgen en kunnen dan hun moeder of tante dekken. In ons geval konden ze niet hun zusjes dekken. Want de stiertjes liepen namelijk in natuurgebied het Paardegat en hun zusjes liepen in natuurgebied Klaasjeswater. Anders zit je ook nog met inteelt. Dus ja …. eenmaal terug op stal mochten ze nog even bij elkaar blijven en toen was het zover. De kalfjes hebben tussen de 5,5 en 10,5 maand bij hun moeder mogen lopen en staan nu op eigen benen. Natuurlijk missen ze hun moeder en dat laten ze horen ook. Ook de moeders missen hun kalf en roepen terug.

Nu het stiller wordt in de stal, moet je niet denken dat ze zijn vergeten zijn wie hun moeder of wie hun kalf is. Ze horen elkaar niet meer omdat er geen geluid uit komt. Zouden we nu de hekken open zetten, dan zoeken ze elkaar gewoon weer op. Vorig jaar hadden we een kalf dat na 6 weken nog bleef ontsnappen en telkens terug ging naar zijn moeder. Uiteindelijk hebben wij ze maar bij elkaar gelaten. Tot 1 van beide werd verkocht, toen was het probleem over.

De dekstieren mogen ook bijkomen en zijn met vakantie gestuurd. Nou ja, …. vakantie …. ze mogen nog wel oppassen op de kleintjes. Dus helemaal van hun rust genieten, is er niet bij.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina