30. nov, 2021

Una en Luna

Uit de grote schuur met alleen maar drachtige koeien, klinkt een mûh-mûh geluid. Een geluid wat je een moeder koe hoort doen naar haar kalf. En dat is vreemd, want er zijn nog geen kalfjes en wij hebben nog 2 weken "vakantie".

Terwijl de dames hun rust nemen en lekker rustig liggen, is Una aan het snuffelen in het stro. En telkens klinkt er een mûh-mûh geluid. Ik ga bij haar kijken en zie niks. Geen kalf, geen waterblaas. En toch ..... Je ziet niks en toch is het anders. En een herkenbaar geluid. Ik besluit haar even in de gaten te houden. Na wat telefoontjes ga ik even naar huis. Een goed half uur later ga ik weer bij haar kijken. Ik vertrouw het niet en bel om versterking.

Even later ziet Luna het levenslicht.

Hoewel ze te vroeg is geboren, maken moeder Una en dochter Luna het goed.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina