17. jan, 2022

Overal kalfjes

Zaterdag was een drukke dag. Liggen de koeien normaal lekker te rusten, nu was er een constant herrie. Het heen en weer gerij van de shovel, bracht leven in de brouwerij. Maar de dames moesten ook in de benen. Dan moesten ze met z'n allen in dat vak, dan weer in de andere. En allemaal tegen elkaar aan. Geen ruimte om te liggen.

Maar na een paar uur was de klus geklaard. De grote schuur was weer uitgemest. En dan is het toch wel weer genieten voor de dames. Nu de helft van de dames is bevallen, krijgen ze ook de helft van de grote schuur. En vooral de kleintjes vinden dat leuk. Met de staartjes in de lucht, rennen ze in het rond.

Ook kunnen ze zich terugtrekken in een kalverbox. Door een lage doorgang in het hek, kunnen er geen moeders bij komen. Maar daar maken ze nog niet veel gebruik van. Ze liggen door de halve schuur heen. Naast de moeders, maar ook in kleine groepjes bij elkaar.

Het is een pracht gezicht!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina