8. mrt, 2022

Opa Dirk

Vandaag nemen wij afscheid van een bijzonder en een uniek persoonlijkheid.

Opa Dirk

Op 98 jarige leeftijd is hij vorige week overleden. Opa Dirk heeft altijd bij ons in de polder gewoond en heeft veel voor ons betekend. En zeker voor Arie. Met grote regelmaat deed hij een rondje bij de koeien en in de kalvertijd bijna dagelijks. Hij heeft ze veel geleerd. En zat nog rustig op zijn 90ste op zijn knietjes in het stro om uit te leggen hoe je een kalfje plat legt. Hoe je voorkomt dat koeien schoppen tijdens het melken en dat soort dingen. We moesten hem weleens tegen houden omdat hij gewoon tussen de koeien wilde stappen.

Ook ging hij mee om bij een nieuwe dekstier te kijken. Of naar de slager en voorheen nam hij dan een lekker stukje vlees mee voor zijn meisje, waar hij 63 jaar mee getrouwd was. En een droge worst voor zijn eigen. Maar die haalde thuis niet.

Ook haalde wij hem vaak op om te komen eten. Aan een volle tafel schoof hij graag aan. Hij had genoeg om over te praten. Verhalen van vroeger, maar ook de ondeugd kwam vaak naar boven. De streken die hij uithaalde. Hij had er de grootste lol om. Kwam met de gekste dingen weg. Maar ook wat wij met hem meemaakte, je kan er een boek over schrijven. Ik denk wel 3 delen ook. Bijzonder.

Hij genoot zichtbaar van het samenzijn en van een ieder die aan tafel zat.

We gaan dat missen. We gaan hem missen.

Wij wensen zijn kinderen, klein kinderen en achterkleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Een bijzonder, uniek en excentriek persoon is heengegaan.

Bedank opa Dirk, we gaan je ongelofelijk missen.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina