10. apr, 2022

Eindelijk weer een kalfje!

Wat hebben wij lang moeten wachten!!!

Na 297 onnodige ritjes naar de stal, was het eindelijk weer zover. Er werd een kalfje geboren. Na een turbulente start van het seizoen, met veel geboortes in korte tijd, werd het stil in de stal. Heel stil.

En toch ben je verplicht om te gaan kijken. Je kan niet zomaar overslaan. Dus iedere 3 uur gingen we even kijken in de stal. Dat is wel 8 keer per dag/nacht. Toch waren er al tekenen dat er een geboorte zat aan te komen. Maar dat begon 3 weken terug al, dus daar heb je ook niet zoveel aan. Er was een kleine hoop dat met de volle maan van 18 maart wat zou gebeuren. Helaas waren de drachtige koeien daar niet gevoelig op. Dus nu gokte we op 16 april en zie daar ... koe Petra kwam toch al eerder. Vanmiddag gedroeg ze zich anders. En ze werd opgevoeld. Daar werden de achterpoten beetgepakt. Een stuitligging dus. Het was 1 telefoontje naar huis: we mogen weer ....

Ook ging er een telefoontje naar ons jarige nichtje. Al 2 weken terug gaf ze aan een naam te willen bedenken als er een kalfje op haar 20ste verjaardag geboren zou worden. Prima, maar dan moet je er wel bij zijn.

En ondanks de stuitligging. En ondanks een korte navelstreng, die door de dierenarts gehecht moest worden. Waren we blij met stiertje Leon. Eindelijk weer een kalfje. Na de geboorte van Lente op 4 maart, kunnen we weer doorgaan met aftellen. Nog 12 drachtige koeien te gaan. Nu maar hopen dat wij niet weer 5 weken moeten wachten op het volgende kalfje....

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina