21. apr, 2022

Lady en Lana

Bij aankomst in stal, zie ik in 1 oogwenk "iets". Ik ga dichterbij de koe kijken. Er hangt iets uit de koe. Het is nog geen 5 centimeter. Ik bel naar Arie dat hij wel van zijn werk kan komen. Ondertussen is het "iets" weg. Het leek op een staartje, maar omdat het weg is, ga ik enorm twijfelen.

Even later wordt de koe opgevoelt en ja hoor, ... hij voelt een staartje, maar geen achterpoten. Weer een stuitligging.

Samen met de dierenarts weten ze het kalfje op de wereld te zetten. Het is een meisje, Lady. Ze heeft wat last van slijm, maar het kleine ding is pittig zat. Toch nog maar eens in de koe voelen, want 2 jaar terug gaf ze ook een 2-ling. En weer worden er pootjes gevoeld, maar nu met kop. De 2de wordt snel geboren. Ook een meisje, Lana. Even wordt ze op de kop gehouden, want ook zij zat vol met slijm. Meer dan haar zusje. Weer wordt er in de koe gevoeld. Dit keer is ze leeg.

Even later is moeder Ines druk bezig om haar kalfjes droog te likken.

Ons 3de 2-ling van dit seizoen. En wat doen ze het allemaal goed.

Na Lien en Lieneke, kwam Lucky en Lafahla. En nu Lady en Lana.

Welkom meiden.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina