16. mei, 2022

Paardegat

We zijn al even bezig met voorbereidingen treffen voordat de koeien naar buiten kunnen. Met o.a. heiningen nalopen en maken, nieuwe palen slaan. Koeien scannen op drachtigheid. En nog meer dingen. En dan op vrijdagavond vast hekken klaarzetten voor een sluis en de veewagen plaatsen. En dan, klapt er een ballon van de veewagen. We kunnen hem niet meer gebruiken. 's Avonds laat is het nog bellen voor een andere wagen. Gelukkig lukte dat en konden we naar huis en naar bed. De klok gaf inmiddels half 12 aan. Nadat er die nacht nog een kalfje is geboren, gingen de eerste wekkers om half 6 al af. Al met al een kort nachtje voor iedereen.

Om 7 uur was het een herrie in de stal. Koeien waren naar elkaar aan het roepen, alsof ze wisten wat er gingen gebeuren. Na het uitzoeken van de koeien en de kalfjes, gingen we met het eerste vrachtje op weg naar het Paardegat. En er volgde er nog meer.

Normaal lopen daar de kleine stiertjes, maar dat kwam dit jaar niet uit met de telling. Voorlopig loopt Marquis daar met zijn 16 vrouwen en 15 dochters.

Op naar een mooie, lange zomer.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina