12. jun, 2022

2de grote dag in Klaasjeswater

Gisteren, zaterdag, was het de 2de grote dag van het jaar. De 2de groep mag op vakantie!!

(UITLEG: Per half juni gelden er andere regels betreffende het aantal koeien te houden per hectare in de gebieden. I.v.m. de vogelnestjes mogen er in mei minder koeien lopen in de gebieden dan in juni.)

Dus de stal mag leeg .... (zo goed als mogelijk is).

We begonnen met het uitzoeken van de kleine stiertjes. Deze mochten als eerste de wagen in. Het tussenschot ging dicht en toen konden er nog een paar grote dieren bij. En wie zat er ook in??? Ja, ja, ... onze Orel. Hij was ook van de partij. Dit vrachtje werd gelost in natuurgebied Klaasjeswater. Op het hoge gedeelte konden ze gaan rennen naar achteren. Ook het 2de vrachtje, met de overige moeders, werd op het hoge gedeelte gelost. Al snel waren beide groepjes bij elkaar. Maar niet bij de koeien die in mei al naar buiten waren gegaan. Die lagen nog heerlijk te genieten op de zandplaten bij het water. Het leek wel vakantie. Tot ze in de gaten kregen dat er aan de andere kant van de brug iets aan het gebeuren was. Toen wij eenmaal vertrokken waren, kwamen ze nieuwsgierig kijken. En al snel wat de hele kudde compleet.

Orel, succes met de dames om ze in het gareel te houden.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina