13. jun, 2022

Extra bewoners Paardegat

Ook in natuurgebied Paardegat zijn 2 vrachten gelost. De 1ste bestond alleen uit koeien en vaarzen. De 2de vracht waren 3 vaarzen en 3 kalfjes.

Nadat de 1ste vracht koeien een rondje om de kikkerpoel hadden gerend, kozen ze de dam en renden naar het grote gebied. Dus toen de 2de vracht werd gelost, was er geen koe meer in de buurt. Ook de 2 moeders niet van Liesbeth en de 2-ling Lady en Lana.

Het was nog even spannend. Want de 3 vaarzen wilde eigenlijk er wel vandoor gaan, maar ze hoorde ook dat de kalfjes aan het roepen waren. Ja, wat doe je dan als koe .... Hoewel ze geen band met de kalfjes hadden, was er, denk ik, wel een kudde gevoel. Ze kwamen even dichter bij elkaar, waarna de vaarzen gingen rennen. Gelukkig op de voet gevolgd door de kalfjes. Ook over de dam bleven ze erbij en zo het grote gebied in. Eenmaal bij de kudde, hadden ze hun moeder snel gevonden.

Marquis zijn kudde is compleet met moeders en dochters en met de pubermeisjes.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina