26. jul, 2022

Luci ging te ver

Televisieprogramma's, het nieuws, sportuitslagen. Het maakt allemaal niet uit. Overal is het komkommertijd. En bij ons is dat niet anders. Koeien lopen buiten en kalfjes worden niet geboren (zou niet goed zijn ). Dus er valt weinig te vertellen.

Maar daar kwam eind van de middag verandering in. De gebieden zijn groot zat, dus geen reden om buiten de grenzen te gaan, zou je denken. Kalfje Luci dacht daar anders over. Luci was ver! Ver over de grens heen. Voorbij het schrikdraad, door het riet, over de sloot. Een hele uitdaging voor zo'n klein kalfje om daar te komen. Voor ons was de uitdaging groter. Want zie haar maar eens te vangen in een open ruimte! Helemaal gestrest als ze was rende ze heen en weer. Schuim op haar bek. Weg van waar ze was en waarvan ze niet wist hoe ze er was gekomen. Terug naar moeder.

Nu hielp het natuurlijk ook niet dat moeder niet in de buurt liep. Ze liep aan de andere kant van het water in het gebied. Het geluid deed het wel goed. Het geroep van moeder en kalf was goed te horen.

Het heeft even geduurd, maar gelukkig is Luci weer bij haar kudde.

.... en weer terug naar de komkommertijd.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina