15. aug, 2022

Lirico gaat zwemmen

Zet je net de pan op tafel om te gaan eten, wordt je gebeld. Oplettende vakantiegangers van Park Zeedijk zagen een koe vast zitten in het water van het natuurgebied Klaasjeswater en hadden dat gemeld bij de receptie. Even later krijgen we ook door dat de brandweer was gebeld.

Terwijl wij ons haasten naar het gebied, voorzien van shovel en touw, worden we opgewacht door de brandweer van Herkingen. Die mannen zijn zo snel, dat lukt ons niet.

Aan de kant van het park zien wij inderdaad wat in het water. De kudde loopt aan de andere kant. Als het te lang duurt dat een koe of kalf erbij is, trekken zij verder. Dus nu eigenlijk het kalf voor "dood" achterlatend, omdat het er zelf niet uit kwam.

Dichterbij komend, zien we dat het Lirico is, een kalfje. Hij ligt gunstig nabij de zijkant. Een touw was zo om zijn nek gedaan. We willen niet dat hij zijn best doet en verder het drap in gaat. Dan hebben wij een uitdaging om bij hem te komen.

Hij had maar iets nodig om bij de kant te komen. Daar hebben wij het touw van hem afgedaan en is hij vermoeid, maar wel zelfstandig, op de kant geklommen. Van een wit kalf was geen sprake meer.

Daarna is hij richting de kudde begeleid. Een deel van de kudde kwam rennend naar ons toe, wat mooie stofwolken gaf. Maar was ook een nieuwe ervaring voor de brandweer. De wagens en mankracht hebben ze niet in hoeven te zetten en na een kort overleg, konden we weer allemaal naar ons bord met eten.

Bedankt Park Zeedijk.

Bedankt Brandweer Herkingen.

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina