13. nov, 2022

Kalfjes worden pubers

Wat worden ze toch groot .....

Onze kleine kalfjes die de hele zomer samen met hun moeder in de gebieden vakantie hebben gevierd, gaan een nieuwe fase in.

Ze mogen op hun eigen wonen.

Van kalfje uitgroeien tot een puber. Ontdekken, nieuwsgierig wezen, wennen aan de mens en de melk in de verpakking (moederkoe) laten. Op een dieet van water en hooi. En natuurlijk nieuwe dingen leren eten, zoals maïs en erwtenstro.

En dat gaat ze lukken. Maar eerst nog door een lastige periode heen. Het loslaten van moeder .....

Dagen van roepen en proberen te ontsnappen. Dat roepen is met 3 dagen wel over. Ze zijn dan zo schor, dat er geen geluid meer uit de kelen komen. Niet bij de kalfjes, niet bij de moeders. Maar dat betekent niet dat ze hun moeder zijn vergeten. Daarom plaatsen we nog extra hekken voor de hokken. Want een puber in spe heeft maar een klein gaatje nodig om te ontsnappen. En dat is nou net niet de bedoeling!

Meest recente reacties

29.06 | 12:48

Jacqueline Buisman - de By. De puzzelstukjes kunnen ook bovenop elkaar liggen. Is een standaard programma, kan ik niks aan doen. Ik vind wel dat het op een telefoon lastiger werkt.

28.06 | 10:14

Fantastis wat leuk om te doen. Helaas bij de puzzel 1 stukje niet. En bij Zoë de foto’s kan ik niet naar Lings schuiven.

30.04 | 16:36

Ik zou graag een half rundvlees pakket willen reserveren voor de laatste zomerstop. Graag wat meer gehakt ipv lappen, aub.

13.04 | 15:23

Mag ik donderdag avond 14 April ophalen: graag vers; 1 kilo gehakt en 10 stuks Beefburgers a 100 gram?

Deel deze pagina